یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۰۳

نحوه گرفتن طلاق توسط زن

۸ بازديد


مقررات طلاق به طور كلي
شروع مراحل درخواست طلاق از طرف زن و توصيه وكيل
علل عمده و مهمترين موضوعاتي كه زن به استناد آنها مي تواند طلاق بگيرد
دلايل و شرايط طلاق به درخواست زوجه (زن)
مدت زمان طلاق از طرف زوجه
شرايط طلاق به درخواست زوجه باكره
دادخواست طلاق از طرف زن و مهريه
طلاق به تقاضاي زوجه و حضانت فرزندان
در اين متن به شرايط طلاق به درخواست زوجه مي پردازيم اما در ابتدا دو مقدمه تقديم مي شود.

مقدمه اول در مورد مقررات طلاق به طور كلي
در كشور ما و مقررات فقهي، طلاق را در اختيار مرد قرار داده است و شوهر مي تواند با شرايط طلاق زوجه كه در قانون آمده است- يعني پرداخت حقوق مالي زوجه و طي مراحل قانوني طلاق– دادخواست طلاق از مرد داده و به رغم مخالفت زوجه او را طلاق بدهد. اما بر عكس آن، زوجه براي گرفتن طلاق بدون رضايت شوهر راهي سخت و دشوار در پيش دارد. در اين مطلب به مراحل طلاق به درخواست زن پرداخته مي شود.

نكته: طلاق ايرانيان غير شيعه بر طبق دين و مذهب خود آنها است

مقدمه دوم در مورد شروع مراحل درخواست طلاق از طرف زن و توصيه وكيل
بي ترديد سخت ترين و مهم ترين پرونده خانوادگي در دستگاه قضا، درخواست طلاق از طرف زن و يا به عبارت ديگر مراحل طلاق از سوي زوجه است. مي دانيم كه بر طبق قانون مدني و مقررات فقهي، طلاق در اختيار مرد است و زن تنها با داشتن دليل موجه و اثبات آن مي تواند از دادگاه تقاضاي طلاق كند مگر اين كه طلاق توافقي باشد يا زن وكالت در طلاق (حق طلاق) داشته باشد كه از بحث ما خارج است.

به عنوان وكيل كه سال ها تجربه در دعاوي خانوادگي دارد توصيه اكيد مي شود كه درخواست طلاق از طرف زن را بدون وكيل شروع نكنيد چون مراحل طلاق و ارائه دلايل طلاق در اين موضوع شرايط خاص خود را دارد و يا لااقل در اين خصوص قبل از هر اقدامي با وكيل مجرب طلاق مشورت كنيد. شايد لازم باشد قبل از تقديم دادخواست طلاق به دادگاه خانواده، دادخواست مرتبط ديگري به عنوان مقدمه ثبت شود و تا حصول نتيجه آن، ثبت دادخواست طلاق به تعويق افتد. پرونده طلاق از جانب زن نياز بسيار به داشتن اطلاعات كافي در خصوص رويه دادگاه هاي خانواده، تجديد نظر و ديوان عالي كشور دارد، ارائه ادله محكمه پسند بسيار مهم است. اگر در پرونده ديگري نمي خواهيد وكيل داشته باشيد، وكالت اين پرونده را به وكيل خانواده متخصص واگذار كنيد. تا دچار باخت در پرونده ، اتلاف وقت، انرژي و سرخوردگي نشويد.

براي شروع و ثبت مراحل طلاق زوجه بايستي از دفاتر خدمات الكترونيك قضايي شروع كرد. در ابتدا دادخواست در دفاتر الكترونيك قضايي ثبت مي شود و سپس به دادگاه خانواده فرستاده و ارجاع مي شود.

طلاق از طرف زن - مراحل طلاقمراحل طلاق از كجا شروع مي شود؟
اگر طلاق توافقي نيست و اگر وكالت در طلاق(حق طلاق) از همسر نداريد ناچاريد دادخواست طلاق از طرف زوجه تقديم دادگاه خانواده كنيد. زوجه هم مي تواند در دادگاه خانواده شهري كه هم اكنون ساكن است دادخواست بدهد و هم در دادگاه خانواده محل اقامت شوهر.

مطلب مرتبط : اثبات نسب
خوب است بدانيد كه طلاق از طرف زن، پرونده اي است كه مراحل طلاق آن ۳ مرحله مي باشد

با اين توضيح كه طرفين (زن و شوهر) مي توانند در صورتي كه حكم دادگاه اول (بدوي) به ضرر آن ها باشد نسبت به آن در فرجه ۲۰ روزه تجديد نظر خواهي كنند. بديهي است كه پرونده پس از تبادل لوايح به دادگاه تجديد نظر استان فرستاده مي شود و در ادامه پس از صدور راي توسط شعبه دادگاه تجديد نظر –كه غالبا بدون حضور زوجين و تشكيل جلسه مي باشد- در مهلت ۲۰ روزه هر كدام از طرفين كه راي به ضرر او باشد مي تواند فرجام خواهي كند. در اين صورت پرونده به ديوان عالي كشور ارسال مي گردد.

باز هم اين همه كار نيست چه بسا كه ديوان از راي دادگاه تجديد نظر نقص بگيرد و يا نقض كند و مجددا پرونده به دادگاه تجديد نظر اعاده شود كه در اين صورت پس از صدور حكم مجدد از سوي شعبه دادگاه تجديد نظر باز هم امكان فرجام خواهي مجدد مهيا است …

اين مطالب از اين رو گفته شد كه پرونده طلاق در صورت مقاوت زوجين، پرونده اي طولاني است و صبر بسيار مي طلبد و اصلا ماهيت آن با عجله سازگار نيست مگر اين كه طلاق غيابي باشد و زوج در دادگاه حضور نيابد و يا اعتراض نكند كه زمان كمتري به طول مي انجامد.

دلايل و شرايط طلاق به درخواست زوجه (زن)
اثبات يكي از شرط هاي مندرج در سند ازدواج. مي توانيد سند نكاحيه خود را مطالعه كنيد ۱۲ شرط در آن به صورت چاپي گنجانده شده است سپس با وكيل مجرب مشاوره حقوقي كنيد تا مشخص گردد كداميك از آنها مناسب شرايط شما براي درخواست طلاق است.

اثبات عسر و حرج زن هم از ديگر دلايل طلاق به استناد ماده ۱۱۳۰ قانون مدني است. عسر و حرج يعني به وجود آمدن وضعيتي كه ادامه زندگي را براي زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشكل باشد.

علل عمده و مهمترين موضوعاتي كه زن به استناد آنها مي تواند طلاق بگيرد به شرح ذيل است:
اعتياد مضر شوهر
نپرداختن نفقه حداقل به مدت ۶ ماه
مريضي سخت علاج شوهر
امراض مقاربتي شوهر
بچه دار نشدن زوج
ترك زندگي توسط زوج
ازدواج مجدد بدون رضايت همسر اول
محكوميت شوهر به زندان بالاي ۵ سال يا ارتكاب به جرايمي كه بر خلاف شان زوجه است
سورفتار و سو معاشرت ( ضرب و جرح، توهين،… )
عدم تهيه مسكن براي مدت غير متعارف
اثبات خيانت همسر در دادگاه
با شرايطي كراهت شديد زوجه همراه با بذل كل مهريه
بلاتكليف رها كردن زوجه
نداشتن رابطه جنسي براي مدت غير متعارف
مشكلات زناشويي ناشي از عيوب مرد
رابطه جنسي غير متعارف
با شرايطي دوري طولاني زوجين از همديگر

مدت زمان طلاق از طرف زوجه
بر طبق قانون طلاق و آيين دادرسي مدني، طلاق پرونده اي است كه با اعتراض هر كدام از زوجين ۳ دادگاه را طي مي كند. دادگاه بدوي، دادگاه تجديد نظر استان مربوطه، ديوان عالي كشور. در فرض اينكه پرونده با اعتراض، هر سه دادگاه را پشت سر بگذارد حدود يكسال طول خواهد كشيد. مگر اينكه يكي از طرفين اعتراض نكند.

مطلب مرتبط : مطالبه مهريه ( ازدواج دائم يا موقت) از طريق دادگاه يا اداره اجراي ثبت و مراحل آن
شرايط طلاق به درخواست زوجه باكره
بر خلاف عقد نكاح زوجه باكره كه مستلزم اجازه پدر و يا جد پدري است در طلاق اينگونه نيست. و از شرايط طلاق به درخواست زوجه باكره قانونا رضايت پدر نيست. اگر چه كه عرف و شرايط خانوادگي ممكن است داوري ديگري داشته باشد.
مهريه زوجه باكره در هنگام طلاق نصف مي شود.
اگر باكره ماندن زوجه ، به دليل عدم شروع زندگي مشترك و عدم تمايل زوج و يا هر دليل منتسب به زوج باشد يا شرايطي امكان اخذ راي طلاق از دادگاه وجود دارد.
طلاق يك طرفه به درخواست زوجه باكره ، با توجه به اينكه زندگي مشترك آغاز نشده است خاصه وقتي كه زوجه به حق حبس استناد نمايد. كمي دشوار است توجه كنيم حتما در اين خصوص با وكيل خانواده گروه وكلاي پارساي مشاوره نماييد موضوع بسيار تخصصي است . در بعضي پرونده ها مثل طلاق ، در بيشتر موارد لازم است كه از راه هاي ديگري در ابتدا مثل مطالبه نفقه معوقه يا الزام به تهيه مسكن متناسب شان زوجه ، مطالبه مهريه و … اقدام شود
دادخواست طلاق از طرف زن و مهريه
سوال مي شود كه اگر زن متقاضي طلاق باشد تكليف مهريه چه خواهد شد؟ اين سوال بحث مفصلي دارد اما اجمالا اينكه اگر زوجه بتواند يكي از شروط مندرج در سند ازدواج را ثابت كند وكيل شوهر در طلاق و قبول بذل مي شود و اختيار به دست خود اوست كه به وكالت از شوهر چه مقدار از مهريه اي را قبول بذل و تعيين كند و اگر بتواند از طريق عسر و حرج دادگاه را مجاب كند كه زوج را اجبار به طلاق كند ميزان مهريه اي كه بذل خواهد شد بسته به نظر قاضي و خود زوجه دارد

طلاق به تقاضاي زوجه و حضانت فرزندان
قانون طلاق مقررات مربوط به قانون مدني و قانون حمايت خانواده است. برطبق ماده ۲۹ قانون حمايت از خانواده در پرونده طلاق ، اگر قبلا تكليف حضانت فرزندان مشخص نشده باشد مي بايستي در ضمن حكم طلاق نسبت به آن اظهار نظر قضايي شود. حسب قانون ، حضانت(نگهداري) فرزندان تا پايان ۷ سالگي با مادر است و بعد از آن با پدر است. ۹ سال براي دختران و ۱۵ سال براي پسران است. بعد از سنين مذكور حضانت ديگر از نظر قانون موضوعيت ندارد. و انتخاب با فرزندان است. اما در اعطاي حضانت قاضي بايستي مصلحت فرزندان را رعايت كند به اين معني كه مهم نيست بچه چند سال دارد و حضانت او بر طبق قانون با كيست، مهم آن است كه قاضي تشخيص بدهد براي كودك بهتر است كه نزد كدام يك از والدين باشد.

براي كسب اطلاعات در مورد طلاق به وبسايت وكيل فريبرز احمري مراجعه كنيد

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.